lördag 18 april 2009

Rekha

Fredag.
Rekha är en öppen tjej som gladeligen svarade på alla mina nyfikna frågor. Hon är 35 och singel. Hon bor med sina föräldrar och sin bror med familj. Alla har varsitt eget rum med en dubbelsäng, utom barnen som inte får sova själva. Barnen, en kille 10 år och en tjej 6 år väljer själva varje kväll vilken av de vuxna de ska sova hos. Barnen äter inte själva. Någon vuxen matar dem. De använder inte bestick. Rekha avslöjade att hennes mamma ibland matar henne när hon kommer hem sent från jobbet och inte orkar äta själv.

När Rekha känner sig redo att gifta sig berättar hon det för sina föräldrar varpå hela släkten ger sig ut på jakt för att hitta en man åt henne. Bekvämt tycker hon. Hon blir alltid tillfrågad och kan säga nej om hon inte accepterar mannen. Hon vill dock vänta lite till för att bli ännu mer självständig och oberoende.

När det blir bröllop kommer jag att bli inbjuden. Det är minst 1000 personer på bröllopen som varar i två dagar. Alla som hon mött genom livet blir inbjudna. Hon minns alla namn. Hon kommer att åka runt till alla för att personligen lämna inbjudan till bröllopet. Utom till mig. Rekha har aldrig varit utanför Indien och är inte intresserad av att resa. Hon vill inte ens åka utanför Karnataka för då längtar hon hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar