söndag 8 november 2009

Häxjakt

Söndag.
Har följt Aftonbladets häxjakt på jobbcoacher i helgen. Jag håller med om att hypnos och terapi med mera inte hör hemma i jobbcoachning. Branschen har tvivelaktiga aktörer och det är bra att Aftonbladet granskar.

Men

De skriver att det handlar om 10% av företagen men har inte en enda artikel som handlar om övriga 90% av jobbcoachföretagen och ingen intervju med jobbsökare som fått bra hjälp. När man läser bloggares kommentarer har samtliga tagit ställning mot jobbcoachning som företeelse. Bloggarnas inlägg visar att det är baserat endast på Aftonbladets artiklar. Aftonbladet har en webbfråga: Är du nöjd med regeringens satsningar mot arbetslösheten? och mer än 20 000 personer har svarat! 90 % svarar Nej. Naturligtvis.
"Har du känt dig lurad av en jobbcoach? Skriv till oss", uppmanar de läsare. De visar tydligt att de inte är intresserade av att ge läsaren en nyanserad bild.

Jag är allvarligt bekymrad över medias makt och människors bristande förmåga att se att det finns flera sidor av myntet. Detta mediadrev skrämmer effektivt bort alla som är positiva, så Aftonbladets tes blir oemotsagd och gällande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar