torsdag 17 september 2009

Coaching vs KBT

Torsdag.
Vi har CoachNet-träff och 25 coacher är på plats. Inbjudna föreläsare är två proffsiga och ödmjuka kvinnor, Maria och Pernilla från Empatica. Vi konstaterade att det finns många likheter mellan KBT och coaching. En skillnad är de klienter vi har. I KBT handlar det oftare om att lösa ett ibland sjukligt problem medan i coaching jobbar vi mer med mål och möjligheter. Pernilla som är utbildad coach sa att i coaching har och behåller coachen verktygen medan i KBT har terapeuten verktygen men ger dem till sin klient. Klienten använder verktygen (kan vara tex en övning för att förändra ett beteende) i sitt liv under en längre tid. Detta förekommer dock även inom vissa coachinginriktningar.

KBT går i moll och coaching i dur, var en kommentar.

1 kommentar:

  1. Hej Carina,
    Så intressant att ni har diskuterat likheterna mellan KBT och coaching. Jag har, tillsammans med Åsa Palmkron Ragnar, nyligen skrivit en bok som heter Coaching med tema KBT. I boken förenas klassisk coaching med modern KBT. Boken är unik i sitt slag och består av tre delar:
    1. Coaching steg för steg
    2. Förbättra relationer och sociala färdigheter
    3. Verktygslådan
    Provkapitel finns på www.palmkrons.com

    I förra veckan lanserade vi vår nya hemsida www.allamojlighternu.se med massor av information om KBT, coaching, intervjuer, berättelser och annat.
    Vänliga hälsningar
    lena brandt persson

    SvaraRadera